Штампа

ПРЕЛИМИНАРНИ РЕЗУЛТАТИ ЗАВРШНОГ ИСПИТА

Коментарисао Aktuelnosti

Прелиминарни резултати завршног испита налазе се у прилогу.

Жалбе на резултате завршног испита можете поднети сутра, 23.06.2018. године у периоду од 8:00 до 16:00 часова у просторијама секретаријата школе.

Штампа

Актуелности

Коментарисао Aktuelnosti

23.05.2018. године Посета Мото-клуба "Чивија"

Чланови Мото -клуба " Чивија " већ дуги низ година шине срећним наше ученике. Они увек дођу у посету пред новогодишње празнике, а овога пута разлог им је био да ученицима приближе знање о мото -скупу и да им дочарају вожњу на мотору. Сваки ученик је имао прилику да ужива у вожњи и да осети то како ветар мрси косу, а наши бајкери су били веома опрезни док су их возили. На поклон су им донели чоколаду и пожелели, да им се остваре "Најлепше жеље". Нису само деца добила поклоне, већ и родитељи, улазнице за мото-скуп су оставили у школи па сваки родитељ може да их узме и да иде са својим дететом. Људи препуни изненађења, пуни љубави, доброте, позитивне енергије, људи ВЕЛИКОГ СРЦА!

15.05.2018. године Обележили смо дан породице

Породица је најважнији ослонац за свако дете и представља најбољи основ за одрастање. Добри односи пуни поштовања , квалитетно време у породичном окружењу и породична атмосфера испуњена љубављу и подршком представљају чврст темељ на коме ће дете изградити свој живот. 15.05. се обележава Дан породице, па су родитељи наших ученика заједно са запосленима у ОШ " Свети Сава" традиционално отишли у градски ресторан Естрада. Tамо их је сачекало љубазно особље ресторана са власницом Славицом Костадиновић.

12.05.2018. године Полудневни излет

12.05.2018.године наставници ОШ " Свети Сава" у пратњи, родитеља, директора школе и личних пратилаца су отишли на екскурзију са ученицима у Специјални резерват природе Засавица Zasavica - Specijalni Rezervat Prirode / Special Nature Reserve. Ученици су имали прилику да виде више стотина птица, животиња и риба. Ученици су се провозали бродићем и на тај начин су прошли кроз најлепши део резервата, где им се пружа поглед на најшири део тока Засавице иза кога се налази пашњак а даљом пловидбом замењују шуме где се могу видети разне птице. Ученици су одмори у резервати , ужиали и у живали у заједничким играма. Слободан Симић је ученицима , родитељима и наставницима обезбедио прелеп дан, потпуно испуњен и то потпуно бесплатно. Крај дружења им се завршио посетом цркве Светог Марка у Мајуру. Ученици су ту поново одморили од дуге вожње и почастили се сокићима и тортом. Одлазак на екскурзију ученицима је обезбедио ауто превозник "Дуга" Петловача Duga d.o.o Petlovaca. Они већ 9 година излазе у сусрет школи, а и деци и обезбеђују им аутобус за путовања.
Велико хвала свима који су нам омогућили овако леп дан, пун активности, дивно дружење са другарима. Ми смо кући отишли препуни дивних утисака, а Вама кроз слике ћемо покушати да покажемо како је то изгледало. 

27.04.2018. године Донација фирме "Forma Ideale"

И овога пута "Forma Ideale" је одлучила да обрадује ученике наше школе. Оплеменили су простор продуженог боравка. Деца сада уживају у новој угаоној гарнитури, фотељама, полицама, лејзи беговима... Велико хвала "Forma Idele" на овако лепој донацији.

23.04.2018. године Обележили смо Дан планете Земље

Заједно са нашим другарима, ученицима Основне школе "Николај Велимировић" обележили смо Дан планете Земље у чему су нам помогли Црвени крст реализацијом представе "Чудесна шума доброте", Удружење зелени Шабац, које је својом донацијом допринело реализацији еколошке радионице и фитнес студио "Ника" на челу са Сањом Никшић.

18.04.2018. године Подела кућних љубимаца

Кажу да је пас човеков најбољи пријатељ, а ми вас уверавамо да није сам он већ и зека. Животиње разумеју наш говор тела и емоције, али изнад свега пружају безусловну љубав и спремност да нас прате до последњег даха и то је оно што их чини заиста посебним.
У том име ветеринарска амбуланта " СИРИУС" заједно са Јеленом Симић, Биљаном Ристић, Јованом Палинкаш и Соњом Митровић су нас угостили и поклонили нам куце и зечеве. Познато је да животиње имају терапеутско дејство на децу и они су одлучили да баш наши ученици буду њихови валсници. Поносни власници су без имало страха пришли својим љубимцима , мазили, хранили и држали их што је одмах показало ту велику љубав и повезаност. 
Наставници ОШ " Свети Сава" , родитељи и ученици се захваљују свима на овако лепом гесту .

16.04.2018. године Обележили смо светски дан гласа

Наши логопоеди М. Ковачевић и Т. Милошевић су обележили Светски дан гласа 16.априла, дан посвећен гласу као средству комуникације . Сама идеја је настала од стручњака фонијатра, оториноларинголога и других у Бразилу 1999.
ВОДИТЕ РАЧУНА О СВОМ ГЛАСУ... ЧУВАЈТЕ ГА..

02.04.2018. године Обележен је светски дан особа са аутизмом

Да би нам дан био испуњен врата су нам отворили Средња пољопривредна школа где смо уживали у јахању, а како да се заврши савршен дан него са пуним стомаком. Уживали смо у пицерији "Rustico" у њиховим сласним пицама.

30.03.2018. године Организован је угледни час на тему "Артикулација гласа Л"

Наши логопеди Т. Милошевић и М. Ковачевић су организовали угледни час на тему " Артикулација гласа Л" .

 

На занимљив и креативан начин артикулацијом и имитацијом говорних органа изговарали смо глас Л. Путем асоцијација и сликовног материјала деца су именовала појмове са тим гласом у свим позицијама у речи.
Продукт радионице је пано са сличицама које су ученици постављали по задатку ( пронаћи глас Л ) . 
У завршном делу часа сваки ученик је направио лептира спајањем припремљених делова.
Деца су била веома инспирисана и показала интересовање за ову актвност.

21.03.2018. године Обележен је дан особа са Дауновим синдромом

16.03.2018.године Реализована је говорна радионица"Учимо именице-именујемо појмове

Радионицу је реализовала наш логопед Милка Ковачевић уз асистирање логопета Татјане Милошевић.

08.03.2018. године Дом здравља "Драга Љочић" и Основна школа "Свети Сава" потписали су протокол о сарадњи

https://youtu.be/rWbMXnTn3IA

27.01.2018. године Обележавање дана школе и школске славе

http://podrinske.com/osnovna-skola-sveti-sava-obelezila-skolsku-slavu/

31.1.2017.г. Подела ђачких књижица

У 9.00 часова је подела сведочанстава и ђачких књижица за ученике виших разреда.

У 10.00 часова је подела ђачких књижица за ученике нижих разреда.

27.1.2017.г. Обележавање дана школе и школске славе Свети Сава

Као и претходних година, обележен је дан школе а уједно и школска слава, уз церемонију ломљења колача и приредбу коју су приредили ученици и наставници задужени за драмско-рецитарску секцију. Школска слава је и ове године имала домаћине које су чинили родитељ и запослени.

Децембар *** Новогодишња приредба и подела пакетића***  

2.12.2016. г. Обележавање Дана особа са инвалидитетом

У просторијама школе се обележава Дан особа са инвалидитетом, 3.децембар. Организоваће се систематски преглед за ученике које ће реализовати два лекара опште праксе, као и један педијатар специјалиста уз присуство патронажне сестре, која ће организовати радионице за ученике. Пакетиће за ученике обезбедиће "Транском 94". За родитеље ће бити  реализовано Психолошко саветовалиште, које ће држати дечији психијатар др Ивана Пантелић. За реализацију активности заслужни су Дом здравља Шабац, на челу са Дејаном Павловићем, помоћником директора контроле квалитета рада, као и   Европски центар за екологију.

21. 10. 2016. г. Отварање сензорне собе

Свечано отварање сензорне собе реализовано је 21. октобра 2016.године. Уградњу сензорне собе финансирали су Фондација Ане и Владе Дивац и Еуробанка.

04.07 - 05.08.2016. Летње радионице

Први пут ове године биће организоване летње радионице за ученике наше школе са циљем да се слободно време током распуста искористи едукативно, рекреативно и креативно, да се одрже радне навике и унапреди социјална интеракција са вршњацима. Главне активности су:

говорне радионице,

одласци на хиподром,

ликовне радионице,

музичке радионице,

корективне вежбе,

информатика,

излет.

Реализатори радионица су дефектолози и наставник физичког васпитања.

28.06.2016. Подела ђачких књижица и сведочанстава

У 9.00 часова је подела сведочанстава и ђачких књижица за ученике виших разреда.

У 9.30 часова је подела ђачких књишица за ученике нижих разреда.

15.06.2016. Завршни испит

У периоду од 15.06. до 17.06. 2016. за ученике осмог разреда биће одржан завршни испит са почетком у 9 часова, и то 15.06 из српског језика, 16.06. из математике и 17.06. комбиновани тест.

01.06. 2016. Припремна настава

     Припремна настава за ученике 8. разреда биће организована по утврђеном распореду, почев од 02.06.2016. до 14.06.2016.

30.05.2016. Посета зоо врту

       За све ученике школе организована је једнодневна екскурзија. Ученици су у пратњи родитеља и наставника посетили зоо врт у Београду. 

30.12.2015. Новогодишња приредба

У просторијама школе као и обично драмско рецитаторска секција представиће се пригодним програмом поводом обележавања Нове године. Том приликом ученицима биће подељени новогодишњи пакетићи које су донирали пријатељи школе. Почетак је у 11 часова.

28.12.2015.Изложба

Позивамо вас да дођете на традиционалну, продајну и новогодишњу изложбу ОШ Свети Сава. Биће изложени радови ученика поводом предстојећих празника. У оквиру изложбе биће организована хуманитарна свирка Dua Puzzle. Прикупљена средства биће употребљена за подизање квалитета рада школе. Почетак је у 18 часова.

14.10.2015.

    У оквиру часова изабраног спорта заинтересовани ученици свеке среде ићи ће на градски базен са професором физичког васпитања и стручним сарадником школе. Ученицима је обезбеђен превоз од школе до базена и назад.

02.10.-09.10.2015. Дечија недеља

Дечија недеља биће обележена низом активности ученика и њихових наставника, попут посете изложби у Културном центру, Старом граду. Школска приредба одржаће се 07.10.2015. у просторијама школе, као и радионица следећег дана.

15.06.-17.06.2015. Завршни испит

Испит ће се полагати  употребом теста из предмета српски  језик, односно матерњи језик, математика и употребом комбинованог(једног) теста из наставних предмета и то: историја, географија, билогија, физика и хемија. Заступљеност појединачних предмета у комбинованом тесту (број или проценат задатака) биће структуирана према проценту заступљености у наставном плану од петог до осмог разреда.

15.06.2015. у 10.00 Српски језик

16.06.2014. у 10.00 Математика

17.06.2014. у 10.00 Комбиновани тест

15.04.2015. Обележавање ускршњих празника

Традиционално, поводом предстојећих васкршњих празника у ОШ "Свети Сава" прирђено је дружење ученика ове школе са ученицима ОШ "Николај велимировић". Кроз разне игре, квиз и такмичења уз дружење и поклоне обележен је најрадоснији хришћански празник, Васкрс.

02.04.2015. Креативна радионица

Ученици наше школе и корисници Дома за децу и младе испред Културног центра у Шапцу учествоваће у креативној радионици са почетком у 11.00 часова.

01.04.2015. Дан аутизма

Испред Градске управе обележиће се овај дан спортско рекреативним активностима ученика наше школе, корисника Дома за децу и младе под вођством професора физичког васпитања Владимира Мишића и Николе Марковића, у периоду од 10.30 до 12.00 часова.

31.03. 2015. Трибина "Аутизам , стоп дискриминацији"

У Дому за децу и младе у Шапцу одржаће се трибина намењена родитељима,,учитељима и наставницима који раде са утистичном децом. Присустввоваће председник Републичког удружења  особа са аутизмом Весна Петровић, Весна Вуковић, дечји неуропсихијатар и Снежана Радовановић, директор ОШ "Свети Сава". Почетак трибине је у 14.00 часова.

30.03.2015. Такмичење у рецитовању

У просторији школе одржано је  такмичење  ученика  од првог до осмог разреда наше школе у рецитовању. Прво место припало је ученици четвртог разреда, Драгици Аметовић, друго Катарини Дикановић, ученици трећег разреда, а треће место Глорији Мићић, ученици првог разреда. Остали учесници добили су значке као знак учествовања у такмичењу. 

За ученике који се образују по плану и програму за одрасле одржаће се разредни испити по следећем распореду

22.12.2014. у 12.00 h Српски језик

                    13.00 h Биологија

23.12.2014. у 11.00 h Математика

                    12.00 h Историја

24.12.2014. у 11.00 h Енглески језик

                    12.00 h Физика

25.12.2014. у 11.00 h Хемија

                    12.00 h Географија

                    13.00 h Предузетништво

29.12.2014 .у 11.00 h Одговорно живљење

                     12.00 h Дигитална писменост

26.12.2014. Прослава јубилеја

Поводом 40 година постојања и рада школе у Културном центру у Шапцу одржаће се прослава 26.12.2014. са почетком у 12 часова.  Са задовољством очекујемо све оне који желе да са нама поделе овај дан.

03.12.2014. - Дан особа са инвалидтетом

Поводом обележавања овог дана у сарадњи са "Зелени Србије-Покрет за Шабац"у среду су планиране следеће активности са почетком у 11.30 часова:

- здравствени преглед ученика 

- "Стрес"-предавање за родитеље одржаће др.неуропсихијатрије Биљана Павловић

- подела пакетића за децу

07.11.2014. Екскурзија

У петак за све ученике школе организује се једнодневна екскурзија. Полазак је испред школе у 10 часова, а повратак у 15 часова. Планира се обилазак манастира Чокешина, Петковица и Илиње као и посета Парка науке. У непосредној близини поменутог парка се  налази Дом извиђача Шапца где је за ученике предвиђен ручак.

Финансијска подршка у релализацији ове екскурзије су НОВОХЕМ д.о.о Шабац, ГОВИ БАЛКАН д.о.о Шабац  ЈКП Стари градд. Шабац.

01.09.2014. Срећан почетак нове школске године!

Свим ђацима наше школе желимо срећан почетак нове школске године. Као и раније, образовно -васпитни рад одвијаће се у две смене, старији разреди биће прва смена, а млађи друга до краја школске године.

Образовање одраслих ососба са сметњама у развоју реализоваће се у преподневним сатима, и то у два одељења.

 

18.08.-20.08.2014. Завршни испит

За ученике који се нису одазвали полагању завршног испита у јунском року,биће организовано полагање истог од понедељка, 18.08.2014 до среде, 20.08.2014. са почетком у 9 часова.

16.06.-18.06.2014. Завршни испит

Испит ће се полагати  употребом теста из предмета српски  језик, односно матерњи језик, математика и употребом комбинованог(једног) теста из наставних предмета и то: историја, географија, билогија, физика и хемија. Заступљеност појединачних предмета у комбинованом тесту (број или проценат задатака) биће структуирана према проценту заступљености у наставном плану од петог до осмог разреда.

16.06.2014. у 10.00 Српски језик

17.06.2014. у 10.00 Математика

18.06.2014. у 10.00 Комбиновани тест

22.05.2014. "Краљевски љубимац 2014."

У оквиру ове манифестације, која има за циљ подизање свести о одговорном власништву кућних љубимаца у потреби да се квалитетније организује заједнички живот, наша школа узима учешће. Тог дана са почетком у 12.45 часова, директор ће представити школу. Школа ће имати свој штанд на коме ће изложти своје радове и на тај начин прикупити новчана средства. Током дана посетиоци ће моћи да учествују у креативним радионицама.

08.05.- 05.05.2014. Пробни завршни испит

Пробни завршни испит за ученике 8. разреда одржаће се по следећем распореду:

Комбиновани тест - 09.05.2014. у 12.00 часова

Српски језик - 10.05.2014. у 09.00 часова

Математика - 10.05.2014. у 11.30 часова

 

16.04.2013. У сусрет Васкрсу

Поводом предстојећих Васкршњих празника у ОШ "Свети Сава" прирђено је дружење ученика ове школе са првацима ОШ "Николај Велимировић". Кроз разне игре, квиз и такмичења уз дружење и поклоне обележен је најрадоснији хришћански празник, Васкрс.

04.04.2014. Дан девојчица

Девојчице, ученице нижих разеда, са наставником обележиле су Дан девојчица посетом послатичарници "Вишња" и Великом парку.

02.04.2014. Дан аутизма

Наставници са ученицима виших разреда у циљу обележавања Дана аутизма посетили су Градску кућу, ПУ "Наше дете", као и изложбу радова корисника дневног боравка "Кућа добре воље".

07.03.2014.  8.март

У просторијама школе пригодним програмом за родитеље обележен је Дан жена у оквиру кога су подељени скромни поклони-радови наших ученика њиховим мамама.

27.01.2014. Дан школе

Велики српски и пра­во­славни пра­зник посве­ћен Светом Сави, про­сла­вљен је  у нашој школи, све­чано и при­год­ним програмом. Након уобчајене церемоније сечења колача у сали школе ученици су са својим наставницима извели приредбу.

Овом приликом градоначелник града Шапца обезбедио је пакетиће за све ученке, а школски прибор Висока школа струковних студија за васпитаче,такође у Шапцу.

27.12.2013. Новогодишња приредба и друга подела пакетића

Поводом предстојећег празника волонтери "Црвеног крста" за ученике наше школе имали су своју тачку у оквиру новогодишње приредбе која се реализовала у школе. Након тога ученицима су подељени пакетићи које је донирала хуманитарна организација "Адра" из Београда.

Поред тога, ученици су добили пакетиће слаткиша обезбеђених хуманитарним концертом у музичкој школи "М. Вукдраговић".

26.12.2013. Подела пакетића

Свим ученицима наше школе свечано су уручени пакетићи поводом новогодишњих празника, а  које су донрали удружење "Медина" из Шапца у сарадњи са канцеларијом за младе.

23.-24.2013. Традиционална изложба у галерији Културног центра

У галерији Културног центра биће изложени радови наших ученика. Изложба је продајног карактера, а сакупљени новац биће искоришћен у набавку материјала за даљи рад..

11.12.2013. Oбразовање одраслих-разредни испити

За ученике који се образују по плану и програму за одрасле одржаће се разредни испити по следећем распореду

23.12.2013. у 12.00 h Српски језик

                    13.00 h Биологија

24.12.2013. у 12.00 h Математика

                    13.00 hИсторија

25.12.2013. у 12.00 h Енглески језик

                    13.00 h Физика

26.12.2013. у 12.00 h Хемија

                    13.00 h Географија

27.12.2013. у 12.00 h Радно-техничко образовање

 

25.10. - 27.10.2013.  II стручно - научни скуп са међународним учешћем у Шапцу 

У Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању одржаће  II стручно - научни скуп са међународним учешћем у Шапцу са темом " Актуелности у едукацији и рехабилитацији особа са сметњама у развоју".  Oрганизатори скупа су : Ресурсни центар за специјалну едукацију и рехабилитацију  Београд, РЦПР Шабац и ОШ" Свети Сава" Шабац. На скупу ће бити представљени и радови чији су аутори  дефектолози наше школе са следећим темама:

" Примена програма развоја сензомоторних способности деце предшколског узраста у стицању вештина потребних за учење ", А. Урошевић, С. Радовановић, М. Ковачевић

" Искуства у имплементацији инклузивног образовања деце са елементима из спектра аутизма", М. Хани, Т. Владисављевић, Ј. Ђурђевић

" Модели пружања подршке деци и одраслим особама са елементима из спектра аутизма ",

Т. Владисављевић, Ј. Ђурђевић

" Вршњачка подршка у инклузији - пример добре праксе ", М. Хани, Д. Марковић

 

 07.10-13.10.2013. - Дечија недеља

Дечија недеља биће обележена пригодним активностима у школи, као што су различита такмичења и слично, и посетама наставника и ученика хиподрому, ОШ"Николај Велимировић", посластичарници "Вишња", КУД " Абрашевић".

 

02.09.2013. - Oбразовање одраслих

Уписана је прва група полазника која ће стицати васпитање и образовање  по плану и програму за одрасле.

 

02.04.2013. - Дан аутизма

Поводом Дана аутизма 02.04.2013. године организоваће се активности Школе и представника Градске управе, припадника полиције, волонтера Црвеног крста, дневног боравка "Кућа добре воље" и посталничарнице "Sweet house". Почетак активности предвиђен је за 10.30 часова где ће ученици из школе кренути са својим одељенским старешинама на следеће локације: Скупштина града, посластичарница и Стари град.

08.04.2013. - Стручно предавање за родитеље

У просторијама ОШ "Свети Сава" у 11.00 часова одржаће се предавање на тему Ретов синдром, Вестов синдром, Ангелманов синдром и микроцефалија - етиологија, лечење, прогноза и васпитно-образовни рад са децом која имају неки од ових синдрома. Предавање је намењено родитељима, дефектолозима, васпитачима, стручним сарадницима и учитељима. Предачи ће бити професори са ФАСПЕР-а, а организовање овог предавања омогићили су Градска управа и Синдикат ОШ "Свети Сава".

22.04.2013. - Дан планете Земље

Задужени наставници наше школе са ученицима посетиће Градску пијацу и парк поводом обележавања дана планете Земље.

25.04.2013. - Обележавање ускршњих празника

У дворишту наше школе организоваће се активности (игре, цртање, вајање...) везане за ускршње празнике у сарадњи са ОШ "Николај Велимировић"из Шапца. Досадашње искуство је показало да је ово добар пример инклузивне праксе.