...

Основна школа за децу са сметњама у развоју и инвалидитетом

015 341 129
osnovnaskolasvsava@gmail.com Драгише Пењина 31, Шабац

Актуелности

02.04.2019. Међународни дан особа са аутизмом

Заиста диван сунчан дан, као поручен за приредбу којом смо у порти Шабачке цркве обележили други април, МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА АУТИЗМОМ.

У сарадњи са Удружењем особа са аутизмом и свих драгих пријатеља школе и овог удружења, организовани су наступи хора музичке школе „Михајло Вукдраговић“, затим дечијег хора „Искрице“ који је побрао највише аплауза и хора ОШ „Вук Караџић“ из Мачванског Причиновића. Програм је водила Весна Павловић, предсеница Удружења, а на крају је поделила захвалнице, након чега су се сви упутили у шетњу подршке до трга. Шетња је завршена испред поште где смо на штанду наше школе продавали сапунчиће у плавој боји и друге предмете које су наша деца направила заједно са својим наставницима. Посебно се захваљујемо волонтерима из Економске школе који су подржали целу акцију и са својим професорима организовали продајну изложбу рукотворина у плавој боји која симболише аутизам.

...

Драго нам је што смо на леп начин и ове године обележили међународни дан особа са аутизмом које читав свој живот носе то бреме, а ми треба да будемо свесни колико наша подршка јесте важна, ма како она мала била, она има огроман значај ако се сваки дан потрудимо да особе са аутизмом живе са нама, а не поред нас.

23.03.2019. Стручни семинар одржан у ОШ „Свети Сава“

У нашој школи је одржан семинар од стране Хуманитарне организације „Помоћ породици“, те смо имали прилику да се дружимо са Виолетом и Стеваном Несторовим, дефектолозима који су осмислили и презентовали програм усавршавања на тему „Трансформација школа за образовање деце са сметњама у развоју – Европски модели и подршка деци са дисхармоничним развојем“.

...

Семинару су присуствовали сви запослени у ОШ „Свети Сава“ који нису могли да сакрију своје одушевљење сјајним колегама из Земуна. Њихова професионалност, елоквентност и љубав према послу који успешно раде је у првом плану, јер су на примеру своје школе, „Радивој Поповић“ из Земуна, показали да увек може боље и да својим радом и залагањем стварамо могућност да се постојећи систем рада унапреди и подигне на један много виши ниво. Дискусијом о свим важним питањима, али и проблемима и потешкоћама са којима се сви суочавамо у нашем свакодневном раду, несебично су поделили своја искуства која су нама заиста од користи. Препознали смо пријатеље у Виолети и Стевану и сигурни смо да је овај семинар само први корак у нашој будућој сарадњи и заиста се радујемо наредном дружењу које већ сада са нестрпљењем очекујемо.

8. Март

„Са осмехом анђела, са срцем борца, најлепше створење великог творца. Нежна као срна, јака као стена, јединствено биће звано – жена!“

Међународни дан жена у нашој школи обележен је распевано и весело. Дечица су са својим наставницима увежбала песмице и на тај начин озарила лица својих мама, тетки и бака.

...

28.02.2019. Међународни дан ретких болести

То што је „ретко“ значи само да је посебно и према њему се треба односити са додатном пажњом, негом и љубављу. Зато смо ми „Међународни дан ретких болести“ обележили на наш начин.

Иако пролеће није званично стигло, ми смо сигурно испратили зиму и дочекали први дашак пролећа са нашом децом која се најискреније радују, а ми још више, јер имамо ту част да уживамо заједно са њима. Ово дивно време смо искористили за шетњу и наравно, посету посластичарници „Вишња“. Тамо су нас почастили њиховим надалеко чувеним сладоледом, а једина дилема била је шта одабрати од толико понуђених укуса. Школарци су уживали, а ми одрасли смо упили мало позитивне енергије коју срећна деца и лепо време емитују.

...

За срећу је заиста потребно тако мало, а ми који смо благословени да умемо у том малом да уживамо, желимо овако јавно свима да поручимо – радујте се ситницима јер чине наш живот великим!

21.02.2019. „Не прљај, немаш изговор!“

Наша школа је учествовала у акцији „Не прљај, немаш изговор!“ са два занимљива рада која су настала као резултат добрих идеја и вредних ученика као и њихових наставника. Од пристигла 352 рада, ми смо заузели 27. место и задовољни смо што смо имали прилику да се лепо дружимо, а следећи пут на некој сличној активности сигурно узимамо прво место.

Галерија фотографија

04 – 08.02.2019. „Зимски камп“

Прва недеља зимског распуста у ОШ „Свети Сава“ била је више него активна. Наставници су организовали пет сјајних радионица: говорно-језичка, математичка, ликовна, музичка радионица и физичке активности, у којима су учествовала деца која су желела да на креативан и квалитетан начин проведу своје време.

...

27.01.2019. Школска слава „Свети Сава“

У недељу је заједно са ученицима, родитељима, запосленима и пријатељима школе прослављена школска слава Свети Сава. Након сечења славског колача и приредбе, организовано је пригодно послужење за госте. Школа је од удружења „Да будемо сви једнаки“ и др Дејана Павловића на поклон добила два клима уређаја. Мати Анастасија, игуманија манастира „Светих апостола Петра и Павла“ у Добрићу, је нашим ученицима донела вредне поклоне.

...

На овај дан директорка школе Катарина Томић је званично отворила библиотеку и читаоницу у недавно реновираном простору. Подсећамо да је прошле године од августа до децембра месеца организована акција прикупљања књига под називом „Књигом до осмеха“ чији резултат је нова библиотека обогаћена за велики број књига и уџбеника.

22.01.2019. Трибина „Прихватимо раличитост јер нас она спаја“ и промоција збирке песама „Касни сати“

У сали Културног центра одржана је трибина "Прихватимо различитост јер нас она спаја" у којој су учествовали родитељи чија деца похађају ОШ "Свети Сава", дефектолози, стручни сарадници и представници удружења „Да будемо сви једнаки“ и „Удружење особа са аутизмом“. Повод је био промоција збирке песама "Касни сати" младе шабачке песникиње Јелене Милић Шалака, чија жеља је била да средства од продаје сто примерака ове књиге буду донирана за набавку дидактичког материјала који се користи у свакодневном раду школе.

...

Током трибине повела су се разна питања и потенцијална решења, али нажалост констатовано је да без конкретне подршке друштва и државе проблеми који постоје и који су овим путем изнети не могу бити решени. Школа ће наставити да организује овакве и сличне трибине јер је то једини начин да јавност буде упозната са каквим све изазовима се сусрећу родитељи, деца и запослени у ОШ "Свети Сава".

10.01.2019. Изложба у КЦ града „Шта све могу од папира“

Наши ђаци заједно са својим наставницима су били изузетно креативни за време празника током којих су направили уникатне уметничке предмете од којих су многи пронашли своју употребну вредност што их је чинило додатно интересантним за куповину. Захваљујемо се свима који су узели учешће у нашој акитнвости јер су сва средства од продаје ових дивних предмета била искоришћена за куповину дидактичког материјала за рад са децом у ОШ „Свети Сава“.

...

27 – 31.12.2018. Додела пакетића

Неко је рекао да нема ништа боље од пријатеља, осим „пријатеља са чоколадом“.

Зато нас наши пријатељи: Мото-клуб „Чивија“, Ђорђе и Аца, „Магаренце“, „БМР“ и „Транском“ традиционално пред новогодишње празнике обрадују слатким пакетима у којима поред чоколаде увек има још неко изненађење за нашу добру децу.

...

ОШ Свети Сава

015 341 129

osnovnaskolasvsava@gmail.com

Драгише Пењина 31, Шабац